Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Nagyberuházást indít Budapesten a Siemens

2022. November 21. 21:53
Nagyberuházást indít Budapesten a Siemens

Több 10 milliárd forint értékben indít nagyberuházást a magyar fővárosban egy multinacionális cég.

Ismét egy multinacionális vállalat indít nagyszabású beruházást Magyarország fővárosában, Budapesten. A szóban forgó cégcsoport a Siemens Energy, amely közel 30 milliárd forint értékben indítja el a fejlesztést.

 

A több 10 milliárd forintos projekt mintegy 400 új munkahelyet teremt hazánkban, ezáltal pedig a következő évek egyik legnagyobb projektjének nevezhető. A német cég már az alapkövet is elhelyezte a tervezett építkezés helyszínén.

 

Az új budapesti komplexum építése kiemelt beruházás hazánkban

 

A Siemens Energy az új budapesti gyárban különféle alkatrészeket fog majd gyártani gőzerőművekhez és gázerőművekhez. A beruházás bejelentésével egyetemben a cégcsoport azt is közölte, hogy közel 3 milliárd forint értékben elindítanak egy képzési programot Magyarországon.

 

A Siemens Energy egyébként egy német vállalat, a beruházás pedig ismét megerősíti azt a tényt, miszerint Magyarországon a német cégek ruháznak be a legtöbbet.

 

A vállalat egyébként az egyik piacvezetőnek számít az energiatechnológia iparágában. Kifejezetten nagy figyelmet szentelnek az olyan beruházásoknak, amelyekkel a jövő energiarendszerét teremthetik meg.

 

Forrás: MTI, Siemens
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu