Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Nagyberuházást indít a Nestlé Hungária Kft.

2021. november 10. 12:44
Nagyberuházást indít a Nestlé Hungária Kft.

Hatalmas összegű, közel 35 milliárd forintos bővítést tervez magyarországi gyárában a Nestlé Hungária Kft.

Mintegy 35 milliárd forintos beruházást indít büki gyárában a Nestlé Hungária Kft., amelynek fő célja, hogy tovább bővítsék jelenlegi kapacitásukat. A projekt részeként 120 új munkahelyet hoz létre a cég, továbbá a közel 2200 munkavállalójuk számára 3 éven keresztül képzést nyújtanak. A képzéseket 726 millió forintból hajtja végre a vállalat, amelyhez a magyar állam több mint 360 millió forinttal járul hozzá.

 

A beruházásnak köszönhetően a büki gyárban a termelés 90 százaléka ezentúl az exportpiacokra kerülhet, amely azt jelenti, hogy jóval több termék kerül ki a világpiacra. A büki gyárból a világ 50 országába szállít majd a Nestlé.

 

A Nestlé Hungária Kft. rengeteg magyarországi partnerrel rendelkezik. Az elmúlt időszakban a beszállítók nagy többsége kivétel nélkül magyar vállalat volt, akik közel évi 50 milliárd forint értékben adnak el szolgáltatásokat és termékeket a nagyvállalatnak.

 

A nagyberuházás bejelentésén Szijjártó Péter is felszólalt 

 

A gyár saját képzési programja is a közeljövőben indul el, amelynek eredményeképp a dolgozók megtanulhatják, hogy miként kell használni a legfejlettebb technológiákat a gyártáshoz kapcsolódóan.

 

A büki üzem már most is a Nestlé állateledel-termelésének közép-európai központja, a mostani fejlesztéseknek és bővítéseknek köszönhetően azonban a cég legnagyobb állateledel gyárát hozza létre egész Európában.

 

Forrás: MTI, Nestlé
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu