Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Nagyberuházást hajtott végre üzemében az Autócity Zrt.

2021. október 04. 15:10
Nagyberuházást hajtott végre üzemében az Autócity Zrt.

Pécsi üzemében hajtott végre közel 800 millió forintos fejlesztést az Autócity Zrt.

Jelentős összegű beruházás által fejlesztette tevékenységéhez kapcsolódó technológiáját a pécsi székhelyű Autócity Zrt. A vállalat közel 800 millió forintból hozott létre új gyárat, ahol karosszériajavítási és autófényezési munkálatokat végeznek a jövőben. Az üzemet október elején már át is adták.

 

Az új üzem közel 1400 négyzetméteren épült fel. A 800 millió forintos projekt a cég három évtizedes múltjának eddigi legnagyobb beruházásaként nevezhető. Az Autócity Zrt. főként a Volkswagen konszernhez tartozó modellek értékesítésével, szervizelésével és alkatrész-kereskedelmével foglalkozik.

 

A Volkswagen csoporthoz tartozó modellekkel foglalkozik a vállalat

 

A fejlesztési projekt eredményeképp a cég fényező és karosszéria javító kapacitása háromszorosára nőtt. Az új gyár által a klasszikus szervizelési kapacitás a jövőben a korábbi duplájára nőhet, illetve legalább 10 új munkavállalót is fel tudnak venni.

 

A gyárban a munkálatokhoz szükséges géppark is megújult a nagyberuházás eredményeképp, így a pécsi telephelyen ezentúl olyan munkákat is képes elvégezni a cég, amelyeket korábban nem. Elkezdődhet a legnagyobb méretű Volkswagen-haszonjárművek fényezése és karosszérialakatos valamint diagnosztikai helyeket is kialakítottak a gyár területén.

 

A 30 éve alapított cég jelenleg több mint 100 embert foglalkoztat pécsi és szekszárdi telephelyein. A vállalat a tavalyi évben 8,26 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el.

 

Forrás: MTI, Autócity Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu