Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Nagyberuházás Kaposváron

2023. August 22. 09:20
Nagyberuházás Kaposváron

Egy ázsiai cégcsoport óriási beruházást indít Magyarországon.

A Jiecang Linear Motion Technology Co. Ltd. közel 60 millió eurós nagyberuházást tervez indítani Magyarország egyik vármegyeszékhelyén, méghozzá Kaposváron. A Somogy vármegyei városban a cég a jövőben lineáris hidraulikus szerkezeteket fog gyártani.

 

Az új üzem építési költsége meghaladja a 60 millió eurót is, ez pedig körülbelül 23 milliárd forint. Az előzetes tervek alapján az építkezés várhatóan 2024 végén fejeződik be. A jövőben a kaposvári gyár lesz a nagyvállalat európai központja.

 

Hatalmas beruházás indul Somogy vármegyében

 

A kínai vállalat bejelentése alapján az innovációt két szakaszban fogják megvalósítani és már az első évben szeretnének legalább 80 millió eurós árbevételt elérni a magyarországi tevékenységükkel. A projekt egyik fő előnye Kaposvár számára, hogy a környéken 200 új munkahely jön létre.

 

A cég által készített termékek okos irodai és egészségügyi ápolási eszközökhöz, háztartásokhoz és ipari automatizációkhoz nyújtanak lineáris mozgatóerőt. A Jiecang Linear Motion a közlemény alapján azért Magyarországot választotta a beruházás helyszínéül, mert nagy növekedési lehetőségeket látnak az országban.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu