Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Nagyberuházás indul Pest megyében

2023. April 25. 13:30
Nagyberuházás indul Pest megyében

Magyarországon hajtja végre legelső európai beruházását egy kínai autóipari cégcsoport.

Hazánkban egyre több globálisan is népszerű nagyvállalat hajt végre a jövő szempontjából is fontos beruházást. Az elmúlt hetekben a NIO nevezetű kinai autóipari vállalat jelentette be, hogy Budapest mellett tervezi elindítani a legújabb beruházását.

 

A NIO azt is közölte, hogy egészen pontosan Biatorbágyon építik fel első európai gyárukat. A csarnokban automata akkumulátor csomaghoz tartozó csere állomásokat fognak készíteni.

 

A járművek akkumulátor gyártásához kapcsolódik a fejlesztés

 

A projektet 5,5 milliárd forintból hajtja végre az ázsiai nagyvállalat. A beruházást a magyar kormány is támogatja, méghozzá közel 1,7 milliárd forintból. A kormányzati támogatás főleg azért érkezik a fejlesztéshez, mert több 100 új munkahely jön létre általa a budapesti agglomerációban.

 

Mindenképpen előnyös, hogy nem csak egy hagyományos gyár épül Biatorbágyon, hiszen a későbbiekben képzési és kutatás-fejlesztési központot is épít a NIO a gyártócsarnok mellé.

 

A NIO egyébként konténer méretű szerkezeteket készít majd Magyarországon, amelyek lényege, hogy ha egy jármű ebbe bemegy, akkor a cég technológiája automatikusan egy feltöltöttre cseréli ki a régi akkumulátor csomagot.

 

Forrás: MTI, NIO
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu