Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Nagy sikert fog hozni a munkahelyvédelmi akcióterv

2013. January 10. 09:05
Nagy sikert fog hozni a munkahelyvédelmi akcióterv
Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság alelnöke hangsúlyozta, 140 milliárd forintot fordítanak a munkahelyvédelmi akcióterv során a pályakezdő fiatalok elhelyezkedésének támogatására.

Czomba SándorBízunk benne, hogy Magyarországon nagy sikert fog hozni a munkahelyvédelmi akcióterv, és a fiatalok nagyobb arányban fognak találni egzisztenciát, megélhetést – jelentette ki Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.Mint mondta, az EU-ban és Magyarországon is kiemelt probléma a pályakezdő fiatalok elhelyezkedésének ügye.

2013-tól minden 25 év alatti munkavállaló bruttó bére után, 100 ezer forintig, a munkáltatói teher, tehát a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás mértéke 28,5 százalék helyett csupán 14 százalék – jelentette ki Kara Ákos.


Az elmúlt két évben 160 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon és ez nem a közmunkának köszönhető – mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Idehaza is sok intézkedésre van még szükség, ugyanakkor látni kell, hogy Magyarországon már most is kedvezőbb folyamatok figyelhetők meg, mint Európában, hiszen ott stagnál a foglalkoztatás és nő a munkanélküliség, a magyar ráta ugyanakkor alacsonyabb az eurózóna átlagánál – hívta fel a figyelmet.


Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu