Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Műszaki központtal bővül az AutoWallis leányvállalata

2021. augusztus 31. 14:15
Műszaki központtal bővül az AutoWallis leányvállalata

A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett hozza létre legújabb műszaki bázisát az AutoWallis egyik leányvállalata.

Ismét Budapest területén terjeszkedik az AutoWallis. A magyar tőzsdén is jegyzett autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató épp a múlt héten jelentette be, hogy egy hatalmas multimárkás autó kereskedő- és szolgáltató központot hoznak létre Újbudán, nem messze a Kopaszi-gáttól.

 

A cég most tovább terjeszkedik az egyik leányvállalata által, hiszen a csoporthoz tartozó Sixt autókölcsönző a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében tervezi felépíteni műszaki bázisát. Az autókölcsönző cég 565 millió forintból hajtja végre a beruházást, amelyhez 282 millió forintos vissza nem térítendő támogatás kaptak.

 

Az AutoWallis és a Sixt közös beruházásásnak célja, hogy felkészüljenek az autómegosztók, illetve a flottakezelők kiszolgálására is a cégcsoporton belül. A fejlesztés még az idén befejeződhet, hiszen a cég már megvásárolta az ehhez szükséges ingatlant. A 6 ezer négyzetméteres bázist a következő hónapokban tervezi átalakítani és felújítani a vállalat.

 

A Sixt az autókölcsönzés és autómegosztás területén terjeszkedik tovább

 

A műszaki bázist érintő beruházás szintén ugyanúgy meg fog felelni az AutoWallis partnerei által szabott környezettudatos elvárásoknak és zöld finanszírozási vállalásoknak, mint a cégcsopor újbudai bővítése.

 

A központot napelemes rendszerekkel, elektromos töltőkkel, hőcserélős hűtés-fűtéssel, esővíz-hasznosítással, illetve vízvisszaforgatással üzemeltetik majd a közlemény szerint.

 

Forrás: MTI, AutoWallis csoport
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu