Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

Munkahelyeket teremt a bővítéssel a General Electric

2013. August 01. 10:40
Munkahelyeket teremt a bővítéssel a General Electric

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is beszédet mondott a  General Electric fóti gyárbővítésének projektindítóján.


Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is beszédet mondott a  General Electric fóti gyárbővítésének projektindítóján


A 6 ezer négyzetméteres csarnok alapkőletételekor elhangzott: Csúcsszínvonalat képviselő gyártóbázist épít ki a gáz– és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységeinek előállítására a General Electric Oil & Gaz üzletága. Fóton "a most induló, energiabiztonságunkat is növelő beruházásnak köszönhetően 114 új munkahelyet teremtenek, az itteni gyár beszállítóinak 75 százaléka magyar.

Szijjártó Péter,

A 6 ezer négyzetméteres csarnok alapkőletételén is részt vett Szijjártó Péter államtitkár
Az államtitkár szerint az új gyártóbázis megépítése növeli Magyarország versenyképességét, s hozzájárul ahhoz, hogy Európa termelési központjává váljék. Bár a GE-vel - a Magyarországon legnagyobb, több mint 12 ezer embert foglalkoztató amerikai befektetővel - folytatott tárgyalássorozatnak a fóti gyárbővítés a betetőzése, a tárgyalások nem érnek véget - hangsúlyozta Szijjártó Péter.


Fotó: Árvai Károly

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu