Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Módosították az új díjfizetési rendszert - kedvezményeket is bevezettek

2015. január 25. 20:33
Módosították az új díjfizetési rendszert - kedvezményeket is bevezettek

Több új díjmentes szakasz is lesz, és a megyek matricák rendszerén is módosítottak - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Kurucz Éva kormányszóvivő.

Több módosításról is döntött a kabinet a kibővített és igazságosabb útdíjrendszerrel kapcsolatban. A kormány szándéka az volt az új szabályozással, hogy a jövőben valóban azok fizessék meg az útdíjakat, akik használják is az utakat, illetve fontos szempont volt a gyorsabb, biztonságosabb közlekedés elősegítése, és egyes települések környezetterhelésének csökkentése is.

 

 

 

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Kurucz Éva kormányszóvivő jelentette be a változtatásokat

 A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára leszögezte, meggyőződése, hogy egy ilyen hatalmas rendszernél „a gyakorlat hozza meg az igazi tapasztalatot”, nem lehetséges ezeket előre teljes pontossággal megtervezni.  A kormány elfogadott, az egyeztetések tapasztalatait összegző módosításait ismertetve elmondta, február 1-jétől a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.  Az államtitkár hozzátette, a bővítés egyfajta megoldást jelenthetne az M8 és M9 Duna-hídjainak problémájára is, azonban a kormány úgy határozott, hogy ezt a kérdést külön vizsgálja és kezeli.

 

útdíjrendszer, ingyenes útszakaszok, kormányzati döntés

 

Több ponton módosul az útdíjrendszer február 1-tőlFontos változás, hogy ingyenes lesz a 4. sz. főútnak Budapest felől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérig tartó, néhány száz méteres szakaszának használata is. A kormány döntése szerint a négy vagy több gyermekes nagycsaládok és a mozgásukban korlátozottak számára utólagos kompenzációt biztosítanak a D2 és D1 kategóriák díjai közti különbség megtérítése érdekében.

 

Forrás: kormany.hu

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu