Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Módosíthatják a a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt

2017. October 15. 08:53
Módosíthatják a a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt

Trócsányi László, igazságügyi miniszter jelenette be, hogy benyújtották a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását, amely szerint meghosszabbítják azt a határidőt, ameddig a külföldi felsőoktatási intézményeknek teljesíteniük kell magyarországi működésük feltételeit. 

Az egyre fokozódó, minden jogi alapot nélkülöző nyomásgyakorlás ellenére a kormány kitart azon meggyőződése mellett, hogy a magyar jogszabályok mindenkire kötelezőek, még az amerikai Central European Universityre is – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter. Trócsányi László hozzátette, hogy a feltételek világosak és mindenki számára teljesíthetőek, ezáltal biztosítható a Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézmények átlátható működése.

 

Módosíthatják a a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt

Ha elfogadják a törvénymódosítást, akkor 2019. január 1-jéig kell az egyetemeknek megfelelni a felsőoktatási törvény feltételeinek

 

Szólt arról, hogy a törvényjavaslat meghozatalakor figyelembe vették azt is, hogy voltak olyan felsőoktatási intézmények, amelyek a rendelkezésre álló idő alatt teljesíteni tudták a számukra előírt új feltételeket. Továbbá megfontolták a Magyar Rektori Konferencia javaslatát is a feltételek teljesítésére előírt határidő meghosszabbítására. Ha az Országgyűlés elfogadja a módosítást, akkor 2018. január 1-je helyett, 2019. január 1-jéig kell az egyetemeknek megfelelni a felsőoktatási törvény tavaszi módosításában előírt feltételeknek.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu