Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

Modernizációs sorozat Debrecenben

2023. August 02. 11:00
Modernizációs sorozat Debrecenben

Jelentős összegű fejlesztési forrással gazdagodott Magyarország egyik legnagyobb városa.

A Magyarország egyik legnagyobb városának számító Debrecen komoly keretösszegben indíthat fejlesztési programokat. A beruházási sorozatban olyan projektek is szerepelnek, amelyeket korábban központi költségvetési megfontolások miatt felfüggesztettek, azonban most újra bekerültek a tervek közé.

 

Korábban már 175,5 milliárd forintos támogatást kapott a város a gazdaságfejlesztésre, amelyet főként víziközmű és vasúti infrastruktúra fejlesztésére fordítanak.

 

 

Jelentős ipari fejlesztések Debrecenben 

 

Az új, több mint 110 milliárdos forrásokat elsősorban közúti közlekedés fejlesztésre fordítja a város, de ezekből valósulnak meg azok a beruházások is, amelyek kiemelkedő fontosságúak a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a biztonság szempontjából.

 

Az említett projektek között szerepel két napelempark létesítése több mint negyven hektáron, továbbá 600 millió forintból monitoring rendszert alakítanak ki a gazdasági övezetek körül.

 

Mindezek mellett a BMW-autógyárat is magában foglaló észak-nyugati gazdasági övezetben egy logisztikai központ épül, ami 250 kamion egyidejű befogadására lesz alkalmas, így a kamionoknak nem kell átutazniuk a város keleti részén lévő vámudvarba, ez pedig jelentősen csökkenti a városon átmenő forgalmat. 

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu