Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.01.30. - hétfő, Martina napja van.

Belföldi hírek

Modern gyárral bővült a Mercedes

2022. december 05. 12:52
Modern gyárral bővült a Mercedes

Új magyarországi üzemet adott át a Mercedes. A csarnokot közel 2 évig építették.

Csúcstechnológiás gyárat épített fel Kecskeméten a Mercedes. A gyáravatót követően azonnal meg is kezdte a gyártási munkálatokat az új kecskeméti gyárban a nagyvállalat. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. körülbelül 2 évig építette az üzemet, amely 23 ezer négyzetméteren terül el.

 

A novemberben átadott üzem már a Mercedes második kecskeméti présüzeme, ahol igazi csúcstechnológiás szerkezetek garantálják a sikert. A gyár mellett külön felépítettek egy olyan helyiséget is a szakemberek, ahol gondtalanul végbemehet a két üzem közötti eszköz csere.

 

A beruházás eredményeképp még több új Mercedes modell készül itthon

 

Az új üzemben egy olyan gépsort is elhelyezett a német nagyvállalat, amellyel a lemezvágás lézeres módszerekkel történhet meg. A legelső prés csarnok ilyen modern eszközökkel még nem rendelkezett, ezért ezzel tovább növelhetik a gyártási eredményeket.

 

A fejlesztésnek köszönhetően egyre több alkatrész és szerszám fog helyben készülni a kecskeméti autógyárban elkészített Mercedes modellekhez A következő években újabb beruházásokat indíthat a Mercedes Kecskeméten, hiszen a cég minden gyárát felkészíti a jövőbeni fenntarthatósági követelmények teljesítésére.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu