Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Modern alkotókat támogatnak hazánkban

2023. March 20. 18:33
Modern alkotókat támogatnak hazánkban

Komoly támogatásokra pályázhat Magyarországon a dizájner szakma. A pályázat a mesterséges intelligencia használatát is igényli.

Eddig ritkán látott ösztöndíjat indítottak a dizájnereknek hazánkban. Az ösztöndíjprogramban a mesterséges intelligenciának is nagy szerepe van, mivel az egyik feladatban a jövő technológiákkal kell együttműködni a pályázóknak.

 

A Moholy-Nagy László Formatervezési pályázat zsűri tagjai április elejéig várják az alkotó szakemberek munkáit. Amennyiben valaki sikeres elbírálásban részesül a pályázat keretein belül, akkor fél évig közel 1 millió forintos ösztöndíjat fog kapni.

 

Az alkotóknak a mesterséges intelligenciához is érteniük kell

 

A sikeresség feltétele az eredményes munka beadásán kívül, hogy az illető 35 évnél fiatalabb legyen, rendelkezzek szakirányú diplomával és Magyarországon dolgozzon. A projekt kezdeményezője egyébkén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

 

A program szervezéséhez a Maform csoport tervezői stábja is csatlakozik. A cég szervezi a pályázaton azt a verseny témakört, amely azt kutatja, hogy a dizájnerek mennyire hatékonyak a mesterséges intelligencia alkalmazásokkal együtt dolgozni.

 

A feladat fő célja, hogy egy olyan használati tárgyat valósítsanak meg, amelyek tervezésében a mesterséges intelligenciának is nagy szerepe van.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu