Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Miniszterelnöki határszemle Mórahalom-Röszke térségében

2015. September 08. 11:22
Miniszterelnöki határszemle Mórahalom-Röszke térségében

Előre be nem jelentett határszemlét tartott Mórahalomnál Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, akik találkoztak a határzár kiépítésén dolgozó katonákkal és rendőrökkel is.

A látottak arról győzték meg Orbán Viktort, hogy fel kell gyorsítani a munkálatokat, ehhez nagy létszámú élőerőt kell biztosítani és mindenkinek fel kell készülni az intenzív munkára a következő hetekben - olvasható a Magyar Idők keddi számában. Tuzson Bence szintén Röszkére látogatott, ahol hangsúlyozta:  továbbra sem csökken a bevándorlási nyomás Magyarországon, ezért az Országgyűlés felgyorsított törvénykezési folyamatban két csomagot tárgyalt. Az egyik csomagot már megvitatták a képviselők, aminek értelmében szeptember 15-től sokkal szigorúbb szabályok lépnek életbe.

 

Tuzson Bence szóvivő, határzár, menekültek

 

Tuzson Bence szóvivő Röszkén beszélt arról, hogy a határok védelmére kell koncentrálni

 Sajnálatos tényként utalt arra, hogy 41 baloldali képviselő - Gyurcsány Ferenctől, Mesterházy Attilán át Schiffer Andrásig - nem járult hozzá ahhoz, hogy sürgősséggel tárgyalják a kétharmados többséget igénylő jogszabályokat. Pedig az elutasított intézkedések segítségével a honvédséget is lehozhatták volna az érintett határszakaszra, és a rendőrség hatásköre is erősödött volna. A szóvivő aláhúzta: az unió szabályai sem segítenek a gyors intézkedések megtételében, ezért szükséges, hogy az Európai Unió is a „maga módján” segítséget nyújtson a határvédelemhez.

 

-csa-

Forrás: fidesz.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu