Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Mindenki számára elérhetővé tennék a digitalizációt

2022. július 07. 08:00
Mindenki számára elérhetővé tennék a digitalizációt

A Semmelweis Egyetem és a Máltai Szeretetszolgálat közös projektet indított Magyarországon.

Mindenki számára hozzáférhetővé tenné a digitalizációs fejlesztéseket és a digitális eszközöket egy új közös program keretein belül a Semmelweis Egyetem, valamint a Máltai Szeretetszolgálat.

 

A közös együttműködés egy olyan kutatási projektet foglal magába, amelyben azt vizsgálják, hogy a legszegényebb magyar állampolgárok és a hajléktalan személyek hogyan tapasztalhatnák meg a digitális technológia előnyeit.

 

A két partner kiemelten vizsgálja, hogy miként juthatnak digitális eszközökhöz a hajléktalanok, illetve, hogy mennyire értik meg azt, hogy milyen előnyöket tartogat számukra az internet, ha az egészségügyről van szó. Az említett szegmensnek egy modern szűrési projektet is elindítanak a későbbiekben.

 

Mindenkinek jár a digitális technológia

 

A programnak a DocRoom nevet adták és a közös beruházással a fő céljuk, hogy megtalálják a legkönnyebb módot arra, hogy a hajléktalan személyek egészségügyi állapotát javítani tudják.

 

Az egészségügyi ellátásban hibrid rendszert vezetnének be számukra, amely a személyes és az online egészségügyi rendelés keveredését takarja.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu