Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.26. - vasárnap, Irén napja van.

Belföldi hírek

Mindenki regisztráljon, aki kiutazik az olimpiára

2016. július 28. 12:21
Mindenki regisztráljon, aki kiutazik az olimpiára

Az olimpiai, illetve paralimpiai játékokra Brazíliába utazó minden magyar szurkoló regisztráljon konzuli védelemért, mert ha baj történik, a magyar külképviseletek el tudják őket érni, így nekik nagyobb eséllyel segíthetnek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Átsorolták Brazíliát a kettes, fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriájába, mivel az a tapasztalat, hogy a közbiztonsági helyzet jelentős mértékben romlott az országban, valamint az olimpia és az azzal járó tömeg csak nehezíti meg a biztonsági szervek dolgát. Ez azt jelenti, hogy minden odautazótól nagyobb figyelmet, körültekintést kérnek. Az olimpia és a paraolimpia időszakára megerősítik a konzuli szolgálatot az országban, létrehoztak egy ideiglenes konzuli irodát Rióban, így a kiutazóknak szükség esetén lehetőségük lesz személyesen is kapcsolatba lépni a konzuli szolgálattal. 

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter tartott sajtótájékoztatót az olimpiai, illetve paralimpiai játékokra utazó magyar állampolgárok számára fontos tudnivalókról

 

a konzuloknak lehetőségük lesz ideiglenes úti okmányok kiállítására a hazatéréshez, továbbá pénzügyi segítséget is nyújthatnak a hazatéréshez indokolt esetben, utólagos visszafizetési kötelezettséggel. Azt tanácsolják, hogy minden turistánál 25-30 dollárnak megfelelő brazil reálnál ne legyen több, nagy mennyiségű készpénzt ne hordjanak maguknál, ne viseljenek feltűnő ékszereket, órákat. Javasolt másolatot készíttetni az útlevélről és ezt hordani, az eredeti okmányt pedig a szállodai széfben tartani.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu