Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Minden munkavállalót érint a járulékcsökkentés

2018. December 14. 13:12
Minden munkavállalót érint a járulékcsökkentés

Hollik István kormányszóvivő elmondta: minden dolgozót érint a járulékcsökkentési program, amelyről a kormányzat már a munkáltatókkal és a munkavállalókkal is megállapodott.

Hozzátette: a szocialisták idején még 27 százalék volt a munkáltatói járulék, ez jövőre - egy folyamatos csökkentés eredményeként - csak 17,5 százalék lesz. Ez jelentős terhet vesz le a munkáltatókról, ezzel segítve a bérek dinamikusan emelkedését - mutatott rá. Elmondta: folytatódnak a béremelések, de a kormány munkáltatókkal és munkavállalókkal folytatott egyeztetése még nem vezetett eredményre, így egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi lesz a béremelés, a minimálbér, illetve a garantált bérminimum. A kormányzat álláspontja az, hogy a minimálbérről és a garantált bérminimumról a munkavállalók és a munkáltatók kell megegyezzenek - fűzte hozzá.

 

Minden munkavállalót érint a járulékcsökkentés

Folytatódnak a béremelések, de egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyivel

 

Hollik István a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken kitért arra is, hogy 2019 január elsejétől biztosan emelkedik a központi közigazgatásban dolgozók bére, illetve a szerdai kormányülésen született döntés alapján a Pénzügyminisztérium és az Országos Bírói Hivatal kidolgoz egy konstrukciót, amely által az ország 2800 bírójának is emelkedhet a bére 2020 január elsejétől.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu