Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő és fejlesztési programja kezdődhet

2015. February 22. 21:25
Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő és fejlesztési programja kezdődhet

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot (GINOP), a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programot (TOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programot (VEKOP) is elfogadta az Európai Bizottság - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az NGM szerint ezzel megnyílt az út minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő és fejlesztési programjának végrehajtására. A tárca felügyelete alá tartozó operatív programok összesen több mint 4000 milliárd forintos keretösszegét a Magyar Kormány a gazdasági növekedés és a versenyképesség növelése érdekében használja fel.A mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, a helyi gazdaságfejlesztés és foglalkoztatás bővítése, és ennek révén a teljes foglalkoztatottság elérése, az újraiparosítás támogatása az uniós források célzott, átgondolt felhasználásával valósulhat meg – mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára

A gazdaságfejlesztést támogató uniós programok zászlóshajója a GINOP 2733 milliárd forintos kerettel. A program célja a hozzáadott érték növekedése, a foglalkoztatás bővítése, az új vállalkozások számának növelése.

A TOP küldetése, hogy valamennyi megye, térség és település esetében megtalálja és erősítse azokat a fejlődési elemeket, amelyekkel erőforrásaik kibontakoztathatók és aktivizálhatók.

A VEKOP elsődleges célja a Közép-magyarországi régió (EU besorolás szerint fejlett régió) versenyképességének javítása, térségei és települései gazdaságfejlesztési elképzeléseinek támogatása.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban kifejtette, hogy az új pénzügyi ciklusban 2014-2020 között tíz nagy operatív program keretében 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Magyarországra az Európai Uniótól. A tíz programból eddig az Európai Bizottság hatot fogadott el, amelynek keretösszege 6700 milliárd forint.


NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu