Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Minden eddiginél fenntarthatóbb a BorsodChem

2021. február 15. 09:30
Minden eddiginél fenntarthatóbb a BorsodChem

A BorsodChem hatalmas eredményt ért el a 2020-as fenntartható gyártásának köszönhetően, a váltás miatt ugyanis a nemzetközi EcoVadis platina díját is elnyerte. Ezzel a szektor legjobb 1 százalékába került.  

A BorsodChem folyamatosan képes a megújulásra, évek óta változtat kis lépésekben az üzem működésén. 2020-ban érte el a fenntarthatóságának azt a szintjét, ami már nemzetközi értelemben is szembetűnő volt. A foglalkoztatás tekintetében az esélyegyenlőségre törekszenek, és társadalmi felelősségvállalásban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A fenntarthatósági törekvésük elsődleges alappillére, hogy átfogó irányelvek mentén működnek.  Az egyik legfenntarthatóbb vállalat a BorsodChem

 

A BorsodChem egyébként a műanyaggyártó szektor nemzetközileg kiemelkedő vállalata. Poliuretán műanyagok egyik fő alapanyagcsoportját képező MDI és TDI izocianátok, továbbá PVC porok és speciális vegyi- és alapanyagok gyártásával foglalkoznak. 

 

Az EcoVadis listájának előkelő helyére a BorsodChem rendszere repítette a céget. A minősítő szervezet platina díjjal jutalmazta a kazincbarcikai székhelyű vállalatot, ami aktívan közreműködik nemzetközi szakmai szervezetek munkájában, és jelentős javulást ért el a fenntartható beszerzés területén - indokolták döntésüket az EcoVadisnál.

 

Az EcoVadis minősítő szervezet nemzetközileg is elismert, független cég, mely globálisan hetvenötezer szervezet fenntarthatósági tevékenységét elemzi. Azt figyelik, egy-egy vállalat mennyire illeszti be működésébe a fenntarthatósági alapelveket, legyen szó fairtrade kereskedelemről vagy környezetvédelmi elvekről. A BorsodChem értékelése alapján a magyar vállalat a legjobb 1 százalékba tartozik. 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu