Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Minden eddiginél erősebb lesz a határvédelem

2017. June 29. 11:34
Minden eddiginél erősebb lesz a határvédelem

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint jövőre több pénz jut a magyar határvédelemre, a rendőrség jövő évi költségvetési támogatásának főösszege 308 milliárd forint.

A jövő évi forrás csaknem 60 százalékkal több, mint amennyi 2010-ben volt. Az éves működési forrásokon túl a kormány 2015 óta már csaknem 68 milliárd forint többlettámogatást biztosított a rendőrségnek a határvédelemmel és az illegális migráció kezelésével kapcsolatos feladatok finanszírozására. Hamarosan további 114 milliárd forint áll majd rendelkezésre, amelyet többek között rendészettechnikai eszközök beszerzésére és létszámfejlesztéssel kapcsolatos feladatok végrehajtására fordíthatnak.

 

Jövőre több pénz jut a magyar határvédelemre, a rendőrség jövő évi költségvetési támogatásának főösszege 308 milliárd forint

Jövőre több pénz jut a magyar határvédelemre, a rendőrség jövő évi költségvetési támogatásának főösszege 308 milliárd forint

 

Az ORFK tájékoztatása szerint a rendőrség határvédelmi képességének növelésére fordított összegek mellett a büntetés-végrehajtási szervezet a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán 2017. április végére 4,8 milliárd forintból elkészítette a kétsoros kerítésrendszer második vonalát, a munkát hatvan napon belül végezték el 150 szakember és 700 fogvatartott részvételével.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu