Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.12.13. - péntek, Luca napja van.

Belföldi hírek

Milliós eszközfejlesztés az Országos Sportegészségügyi Intézetben

2019. június 28. 09:01
Milliós eszközfejlesztés az Országos Sportegészségügyi Intézetben

Csaknem 37 millió forint értékben korszerű informatikai eszközökkel gazdagodik az Országos Sportegészségügyi Intézet az Egészséges Budapest Program keretében.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatón elmondta, a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztései rendkívül nagy volumenűek, hiszen négy centrumkórház létrejöttét, tizenegy országos intézet, a társkórházak és 32 szakrendelő fejlesztését teszik lehetővé. Mint mondta, a sport területén is jelentős erőfeszítéseket tett és tesz a kormány, kialakítva a szabadidős sport feltételeit. Ezek közül kiemelte az iskolai tornatermek és járási uszodák építését. Az élsport a nemzeti identitás része lett, hiszen "világverő nemzet" vagyunk - mondta.

Minden kórházban elkezdték a terápiás és diagnosztikai eszközpark megújítását is, amelyből 4 milliárd forint értékben nagy értékű diagnosztikai gépeket szereztek be, és emellett jelentős informatikai fejlesztések is indultak - ismertette a miniszter.

 

Milliós eszközfejlesztés az Országos Sportegészségügyi Intézetben

Korszerű informatikai eszközökkel gazdagodik az OSEI

 

A sportegészségügyi intézet a EBP keretében 200 új asztali számítógépet és 200 nagyméretű monitort szerezhet be; évente 270 ezer beteg fordul meg a sportkórházban OSEI falai között, kétezer sportműtétet végeznek és jelentős a rehabilitációs tevékenysége is. Soós Ágnes, az OSEI főigazgatója arról beszélt, hogy 410 ezer sportorvosi engedélyt adnak ki, és az intézetnek nagy szüksége volt a korszerű informatikai berendezésekre, hiszen 114 telephelyen végeznek sportorvosi tevékenységet. Megemlítette, hogy az intézet 2017-ben 10 milliárd forint kormányzati támogatást kapott arra, hogy a korábbi helyéről - a Testnevelési Egyetem Győri út és Alkotás út közötti területe - a XI. kerületi Karolina úti épületbe költözzön. A megújuló sportkórház racionálisan tervezték, hiszen elkülönül a járó-, a fekvőbeteg és a rehabilitációs részleg.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu