Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Milliárdos technológiai beruházás Pest vármegyében

2023. April 05. 11:25
Milliárdos technológiai beruházás Pest vármegyében

Több mint 3 milliárd forintból indul új fejlesztési projekt Pest vármegye egyik településén, Sóskúton.

Több mint 3 milliárd forintos innováció indul Sóskúton, köszönhetően annak, hogy új készház gyártó üzemet hoz létre egy vállalat a Pest vármegyei településen. Ezzel a lépéssel egész Magyarország nagyot fejlődik és a közeljövőben mi lehetünk az egyik legnagyobb készház gyártó állam Európában.

 

A sóskúti fejlesztés fő célja, hogy hazánk minél modernebb technológiai eljárásokkal kivitelezze ezentúl a készházak gyártását. A szóban forgó beruházó cég egyébként a BUILD IT Mérnökiroda Kft., akik több mint 1,5 milliárd forintos támogatást is elnyertek a projektre.

 

A technológiának köszönhetően hatalmasat fejlődik majd a készház gyártás

 

Az új gyárban csúcstechnológiás gyártósorok kapnak helyet, mivel a beruházó kiemelten odafigyel arra, hogy minél korszerűbb megoldásokat alkalmazzanak a jövőben.

 

A kivitelezés legelső szakasza várhatóan 2023 áprilisában indul és a beruházás a Magyar Multi Program részeként fog végbemenni, amely nagyban támogatja azokat a fejlesztéseket, amelyekben nagy lehetőséget lát a kormány.

 

Az új üzem egyébként Sóskút legújabb ipari parkjában lesz megtalálható, ahol ezentúl rengeteg moduláris készház elem kerül legyártásra. Az innováció körülbelül 50 új munkahelyet hoz létre Pest vármegyében és várhatóan 2024 októberéig tart.

 

Forrás: Magyar Építők
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu