Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Milliárdos szoftverfejlesztéseket hajt végre a Siemens 

2021. március 27. 08:00
Milliárdos szoftverfejlesztéseket hajt végre a Siemens 

Vasúti szoftverek fejlesztését hajtja végre a Siemens Mobility Budapesten, amit az állam is támogat 816 millió forinttal. A beruházás összköltsége 3,3 milliárd forint, amely három befektetésben hasznosul.

A külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a 816 millió forintos állami támogatást a vállalat csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mint kiemelte, a nagyvállalati beruházás keretén belül a Siemens rendelkezésére bocsátott összeg a kötöttpályás közlekedés digitalizációját segíti elő.  

 

A 3,3 milliárd forintos beruházás három fejlesztésből áll majd a vállalat vezérigazgatója, Ludvig László elmondása szerint. Fejlesztik a járművezetőket támogató információs rendszert, ami által vezető nélkül is haladhatnak a jövőben a vonatok. A második fejlesztés az üzembiztonságot célozza, a diagnosztikai rendszerek előre jelzik majd a meghibásodásokat. A régóta esedékes vasúti infrastruktúra egységes, integrált tervezhetőségét segíti a harmadik fejlesztés.  

 

Ludvig László vezérigazgató

 

A beruházás által százhúsz új munkaerőt vehet fel a cég, főként kutatási és fejlesztési területről keresnek majd szakembereket a Siemenshez. Szeptember végéig tartana a toborzás a Siemens Mobility jelenleg 30 projekten dolgozó budapesti részlegére. 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta, hogy a beruházásösztönző program tavaly majdnem 1500 vállalatot karolt fel adományaival, ezek kiviteli értéke legalább 104 milliárd forint volt 2020-ban. Kiemelten fontosnak tartja, hogy fejlett technológiát hasznosító tevékenységet támogasson a kormány, amilyen a Siemensé is.  

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Soós Lajos

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu