Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Milliárdos pályázatokat írtak ki az önkormányzatoknak

2021. február 03. 09:25
Milliárdos pályázatokat írtak ki az önkormányzatoknak

Varga Mihály közösségi oldalán jelentette be, hogy a kormány támogatja az önkormányzati fejlesztéseket. 7,5 milliárd forintos pályázati keretet biztosítanak a települések vezetőinek. 

Varga Mihály pénzügyminiszter videós bejelentkezésében elmondta, hogy a pályázati pénzek utak, járdák, iskolák, óvodák és orvosi rendelők felújítására és építésére használhatók majd. A kormány a 2020-as évben rendkívüli támogatást is nyújtott az önkormányzatoknak a járvány idején, ezt a támogatási hullámot szeretnék tovább vinni a pályázatokkal.  

 

Útfelújításra is pályázhatnak

Útfelújításra is pályázhatnak

 

Az összesen 7,5 milliárd forintból többféle pályázat nyílik. Varga Mihály kiemelte a napokban meghirdetett gyermekétkeztetés feltételeinek javítását célzó kiírást, melynek során 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány a gyerekek jólétéhez. Az óvodák, iskolák, bölcsődék konyháinak felújítása és építése lehetséges a keretösszegből.  

 

Olyan pályázat is elérhető, mely három területen segíti az önkormányzatok beruházásait 6 milliárd forintból, tért ki rá a pénzügyminiszter. Hozzátette, hogy sportolási feltételek javítására is lehet támogatást igényelni, akár iskolák tornatermeinek vagy sportpályáinak felújításán belül. Úttestek építése, burkolati javítások is végezhetők majd kormányzati támogatással, megújulhatnak önkormányzati épületek, orvosi rendelők is. A kiírások pontos részletei ide kattintva érhetők el. 

 

 

 

M. A. 

Forrás: Varga Mihály/ Facebook

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu