Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Milliárdos fejlesztést hajtott végre Budapesten a Varian Medical Systems

2021. szeptember 08. 11:19
Milliárdos fejlesztést hajtott végre Budapesten a Varian Medical Systems

Amerikai központú egészségügyi cég hajtott végre nagyberuházást Magyarországon 2,7 milliárd forintból. A vállalat beruházása 30 új munkahelyet teremtett a fővárosban.

Jelentősnek mondható, 2,7 milliárd forint értékű projektet indított Budapesten az amerikai központtal rendelkező Varian Medical Systems. Az egészségügyi vállalat sugárterápiás eszközöket gyárt és szoftvereket készít. A szoftverekkel a vállalat az onkológia új irányát kívánja megszabni. Intelligens szoftvereikkel jóval mélyebbre látó adatokat képesek kinyerni, amelyeket a rákgyógyításhoz használnak fel.

 

Az amerikai egészségügyi vállalat a 2,7 milliárd forintos budapesti beruházásához 500 millió forintos támogatást is kapott a kormánytól. A cég elsődlegesen a fővárosi kutatás-fejlesztési központját korszerűsíti az összegből, majd a sugárterápiás technológiájukat kívánják tovább fejleszteni Magyarországon.

 

A cég világszínvonalú berendezései Magyarországon is több központban jelen vannak

 

A Varian jelenleg több mint 300 munkavállalóval rendelkezik Budapesten, a gyártmányok nagy része pedig a külföldi piacokon kerül értékesítésre. A fejlesztések által egyre több alkalmazottat képes felvenni a vállalat. A beruházás bejelentésén a cég elárulta, hogy közel 30 új munkahelyet teremtenek Budapesten.

 

A Varian Medicals tájékoztatója szerint a fejlesztéseket a következő években is folytatják az országban. A cég eszközei annyira fejlettek, hogy a 13 magyarországi sugárterápiás intézményből 11 központ használja a Varian-technológiát.

 

Forrás és képek: MTI, Varian Medical Systems, Research Gate, Az Év Irodája
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu