Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Milliárdos egészségügyi beruházás történt Hatvanban

2021. november 08. 12:28
Milliárdos egészségügyi beruházás történt Hatvanban

Az Egészségipari Támogatási Programnak (ETP) köszönhetően 1,2 milliárd forintos egészségügyi beruházást adtak át Hatvanban.

A hatvani Bioextra Zrt. és a Nordfilm Packaging Kft. összesen 1,2 milliárd forintos beruházást hajtott végre az Egészségipari Támogatási Program (ETP) részeként, amelyet a magyar kormány is kiemelten támogat. Az egészségipari fejlesztés átadásán Varga Mihály pénzügyminiszter is felszólalt.

 

A két projekt közös csarnok avatóján Varga Mihály kiemelte, hogy az Egészségipari Támogatási Program (ETP) közel 1 milliárd forintos támogatást nyújtott a beruházás sikeres kivitelezéséhez, amely teljes mértékben vissza nem térítendő. A Bioextra Zrt. egy gyógyszereket, kozmetikumokat és étrendkiegészítőket gyártó cég, míg a Nordfilm Packaging Kft. csomagolóipari termékek előállításával foglalkozik.

 

Varga Mihály testközelből is megtekintette a fejlesztéseket

 

A két beruházó cég egyaránt innovatív és stabil vállalkozás, akiknek céljuk, hogy a jövőben minél több új munkahelyet teremtsenek Hatvanban. A Bioextra Zrt. 540 millió forintos beruházást hajtott végre, így közel megdupláztak gyártási kapacitásukat, amely a gyógyszeralapanyag előállítását érinti. A vállalat a kormánytól 430 millió forintos támogatást kapott.

 

A Nordfilm Packaging Kft. egy olyan megoldást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a kézfertőtlenítőket kontakt nélkül használhassák a személyek. A gyártást a vállalat az újonnan átadott 350 négyzetméteres gyárában kezdi meg. A cég jelenleg 72 alkalmazottal rendelkezik Heves megyében, az új fejlesztések pedig további 25 új munkahelyet hoznak létre. A korszerűsítést 630 millió forintból hajtotta végre a cég, amelyhez fél milliárd forintot a magyar kormány biztosított.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu