Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Migrációs válsághelyzetet jelentett be a kormány

2016. March 09. 14:40
Migrációs válsághelyzetet jelentett be a kormány

Szerdán Pintér Sándor belügyminiszter - a Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában 0 órától életbe léptetett új eljárásra - az ország egész területére kiterjedő migrációs válsághelyzetet hirdetett meg.

Szlovénia, Horvátország és Szerbia már csak a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaihoz érkezőket: érvényes útlevelet és vízumot kérnek mindenkitől, aki be akar lépni. Mivel a már ezen országokban lévő illegális migránsok magatartása kiszámíthatatlan erre a lépésre, a belügyminiszter a határok megerősítését, és a válsághelyzet hirdetett ki. Nem tudni, hogy ezek az emberek milyen irányban indulnak el - tette hozzá Pintér Sándor - "fel kell készülni, hogy meg tudjuk védeni" az országhatárokat. A válsághelyzet célja: továbbra is garantálni a magyar állampolgárok biztonságát.

 
Pintér Sándor sajtótájékoztatója 2016. március 9-én


A zöldhatáron felállított kerítésnél "lényegesen nagyobb a mozgás" - jelentette be a miniszter -, és a zöldhatárok mentén felállított, menedékkérelmet fogadó állomások megteltek. Tehát előfordulhat, hogy ismételten tumultus fog kialakulni, ezért a határ mellé rendőröket, katonákat vezényelnek - tette hozzá. 1500 honvéd, és a határ menti megyei rendőr-főkapitányságok munkatársai vesznek részt az akcióban - mondta Pintér. Bárhol jelennek meg migránsok, "el tudjuk őket fogni", majd emberséges körülmények között elhelyezni - szögezte le a miniszter.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu