Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.10.18. - szerda, Lukács napja van.

Belföldi hírek

Migrációs válság: Elismerés a magyar honvédeknek

Migrációs válság: Elismerés a magyar honvédeknek

A migrációs válsághelyzet során végzett kiemelkedő munkájáért száz magyar katona kapott Szolgálati jel kitüntetést  a déli határok védelmében kifejtett munkájáért. Az elismeréseket 2015. december 23-án Hódmezővásárhelyen adta át Simicskó István honvédelmi miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök és Almási István hódmezővásárhelyi polgármester.

Lázár János köszöntőjében hangsúlyozta, az ország életében a legfontosabb a haza védelme, hogy megóvjuk azt a helyet, ahol élünk, ahol szeretteink élnek. A katonák erre, a legnehezebb és legnemesebb feladatra vállalkoztak, ezért elismerés és köszönet jár - tette hozzá. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő fideszes politikus kifejtette, a hódmezővásárhelyi honvédek helytálltak az első és a második világháborúban, a délszláv válság idején, segítették hazájukat árvizek, természeti katasztrófák alatt, és most is, amikor teljesen új kihívással kellett szembenéznünk Európa és Magyarország határán.


Simicskó István is köszönetet mondott a katonák elmúlt hónapokban elvégzett példamutató munkájáért, határaink, nemzeti közösségünk, értékeink védelmezéséért. A politikus rámutatott: a katonai hivatás a közösség védelméért végzett áldozatos munka. Hozzátette: ezt láthattuk az elmúlt hónapokban is. A kormány nemcsak az illetményemeléssel szeretné a katonákat megbecsülni, hanem odafigyeléssel, emberséggel, felszerelésük és a munkakörülményeik javításával is - közölte a honvédelmi tárca vezetője, aki jelképesen sporteszközöket adott át két alakulat parancsnokának, ezeket az állomány a laktanyákban használhatja majd.


MTI / MCOnet

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu