Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Migrációs csúcs: Orbán Viktor új védelmi vonalat tartalmazó vészforgatókönyvet javasol

2016. September 25. 08:31
Migrációs csúcs: Orbán Viktor új védelmi vonalat tartalmazó vészforgatókönyvet javasol

Egy új európai védelmi vonal kijelölését tartalmazó vészforgatókönyv kidolgozását javasolta Orbán Viktor miniszterelnök a bécsi migrációs csúcson arra az esetre, ha bármilyen okból ellehetetlenülne az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás.

A magyar kormányfő sikerként könyvelte el, hogy a résztvevők egyetértettek abban, hogy a migránsok nyugat-balkáni útvonalát továbbra is zárva kell tartani. Ugyanakkor kudarcnak tekinthető, hogy nem kaptak választ arra, Görögország mikortól lesz képes lezárni déli határát, egyesek szerint erre nincs is szükség, mert a török-EU megállapodás nem engedi megismétlődni az egy évvel ezelőtt történteket. 

 

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott a bécsi migrációs csúcstalálkozót követően 

 

Ezzel szemben mások, köztük Magyarország szerint is, szüksg van egy vészforgatókönyvre, mivel nem lehet kizárólag ebben a megállapodásban bízni, például azért sem, mert Törökországban nemrég puccsot kíséreltek meg - fejtette ki Orbán Viktor. A migránsok megindulásakor már késő lesz kapkodni - tette hozzá. A részvevők nem jutottak egyezségre, ezért további tanácskozásokra lesz szükség.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu