Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Mielőbb növekvő pályára kell állítani a gazdaságot

2010. May 05. 11:34
Mielőbb növekvő pályára kell állítani a gazdaságot
Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter egy lapinterjúban elmondta, hogy a legfontosabb feladat a gazdaság ugrásszerű növekedésének elérése és az adósságcsapdából való kilépés.
A Fidesz gazdasági szakpolitikusa szerint az az egyik legfontosabb lépés, hogy elérjük, hogy a gazdaság ugrásszerűen növekedjen, mellyel mielőbb véget ér a recesszió. Matolcsy felhívta a figyelmet, hogy Magyarországot a 10 legveszélyeztetettebb ország közé sorolják, ezért mielőbb ki kell lépni az adósságcsapdából.

Matolcsy György, leendő nemzetgazdasági miniszter

Matolcsy György, leendő nemzetgazdasági miniszter

 

Matolcsy György szükségesnek nevezte, hogy még az idén megindítsák az adócsökkentést, hiszen így indítható be a növekedés, s emlékeztetett, hogy hazánk az Európai Unió leginkább eladósodott keleti tagországa, s csak segéllyel tudtuk elkerülni az államcsődöt a hitelválság alatt.

Mint ismert, Orbán Viktor Matolcsy Györgyöt kérte fel a Gazdasági Minisztérium irányítására. A minisztertől a gazdaság talpra állítását várja, s hogy „sereghajtóból ismét éllovasok legyünk”. Matolcsy György szerint a növekedés beindítása érdekében azonnali fordulatra van szükség egyebek mellett az adórendszerben, és a foglalkoztatásban; az idén az államháztartási hiány a GDP 4,5-6,5 százaléka között lehet.

(Forrás: Napi Gazdaság - MCOnet)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu