Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Mezőgazdasági beruházás Somogy megyében

2018. July 20. 13:16
Mezőgazdasági beruházás Somogy megyében

A somogyszobi Nagybaráti-pusztán kocatelepet, illetve egy oktató- és látogatóközpontot adtak át. Nagy István agrárminiszter egyebek mellett a versenyképesség növelésének szükségességéről beszélt.

A kocatelepet a Pádpuszta Kft. építtette a Somogy megyei Iharosberény közelében, a megyében állattartással, szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó Claessens Group pedig oktató- és látogatóközpontot hozott létre Somogyszobnál. Az agrárminiszter hangsúlyozta: a versenyképesség növeléséhez elengedhetetlen a technológiai korszerűsítés, a hazai genetikai potenciál, a korszerű takarmányozás és a megfelelés a szigorú állategészségügyi követelményeknek. Nagy István beszélt az utánpótlás problémájáról is a mezőgazdaságban, ezért kedvezőnek nevezte, ha az agrárcégek segítik a fiatalok pályaorientációját.

 

Kocatelep és látogatóközpont épült Somogyban

A versenyképesség növeléséhez elengedhetetlen a technológiai korszerűsítés

 

A Claessens Group mostani fejlesztése 20-25 új munkahelyet teremt. Az új, 4200 férőhelyes, csúcstechnológiának számító tejitató rendszerrel is felszerelt kocatelep 2,5 milliárd forintos zöldmezős beruházással épült, 20 százaléknyi támogatást nyert el a sertéstartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatból. A cégcsoport 40 millió forint saját forrásból kialakított oktató- és látogatóközpontját az iskolásoknak hozták létre az agrárszakma népszerűsítésére és saját tevékenységük bemutatására. "A fiatalok látni fogják, hogy az agrármunka menő, már rég nem egyenlő a sáros csizmával" - fogalmazott Claessens Peter, az egyik tulajdonos. 

 

 MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu