Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.04. - vasárnap, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligenciával a gyógyításért

2022. november 15. 14:49
Mesterséges intelligenciával a gyógyításért

Újabb betegség leküzdésében segíthetnek a mesterséges intelligencia szoftverek.

Köztudott, hogy az egészségügyben óriási segítség a mesterséges intelligencia alkalmazása. Számos betegség korai felderítésében vagy éppen gyógyításában nyújt nélkülözhetetlen előnyöket, mindemellett az adatok elemzésében is pótolhatatlan jellemzőkkel szolgáltat.

 

Most éppen Magyarországon nyílt meg egy olyan központ, amelynek célja, hogy minél korábban felismerjék az Alzheimer-kórt. A központ az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) intézményében nyílt meg.

 

Tűpontosan dolgozik az adatokkal a szoftver

 

A csúcstechnológiás egészségügyi kutatóközpont az idegélettani tulajdonságokat vizsgálja a betegség kialakulása kapcsán. A mesterséges intelligencia programok mellett nagyon magas pontossággal dolgozó szenzorokat is bevetnek a szakemberek.

 

Az Alzheimer-kór egyébként egy olyan betegség, amely még nem gyógyítható, de a magyar központban is alkalmazott ultramodern eszközökkel az eltéréseket vizsgálva akár évtizedekkel korábban is kimutathatók a tünetek, ezáltal pedig egy nagyon korai stádiumban kezdődhet el a kezelés.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu