Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligencián alapuló agrár beruházás indul

2023. April 04. 09:00
Mesterséges intelligencián alapuló agrár beruházás indul

Agrártechnológiai és mesterséges intelligencia innováció indul Magyarországon egy szegedi cégnek köszönhetően.

Fenntarthatósági, mezőgazdasági és egyben agrártechnológia fejlesztést indított Magyarországon egy szegedi vállalat. A szóban forgó cég a Karotin Kft., amely a mesterséges intelligenciát is beveti a beruházásban.

 

A Karotin Kft. egy olyan fenntartható talajművelési technológiát és kidolgozü módszert dolgoz ki Szegeden, amelynek döntéstámogató eszközei kizárólag mesterséges intelligencia alapon fognak működni.

 

A fejlesztés nagyban függ a mesterséges intelligenciától is

 

A jövő technológia módszereket is magában foglaló projekt olyan nagyvonalú, hogy még az Európai Uniós is kiemelten támogatja. A vállalkozás közleménye alapján a projekt költségvetése több mint fél milliárd forint, az Európai Unió pedig több mint 350 millió forinttal támogatja őket.

 

A cég azért hajtja végre az innovációt, mivel a talajpusztulás az egész világon hatalmas problémát jelent, ám a modern digitális beruházásokkal és a csúcstechnológiás módszerek alkalmazásával megfékezhető a romlás.

 

A szegedi vállalat beruházása várhatóan 2025 márciusáig tart majd és kiemelt céljuk, hogy javítsák a talajegészséget valamint, hogy kialakítsanak egy olyan fenntarható gazdálkodási technológiát, amely elősegíti a talajvédelmet.

 

A kidolgozott technológia gépi tanulást is alkalmazó algoritmusokon fog alapulni.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu