Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligencia tanszék létesült itthon

2022. május 11. 19:17
Mesterséges intelligencia tanszék létesült itthon

Magyarországon átadták a legelső olyan ipari tanszéket, amely a mesterséges intelligenciával foglalkozik.

A Bosch nagyvállalat segítségével és támogatásával létrejött Magyarország első mesterséges intelligencia ipari tanszéke Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) informatikai karán. A informatikai karon átadott fejlesztés további technológiák megjelenését is megnyithatja Magyarországon.

 

A most átadott tanszéken olyan kutatások és fejlesztések zajlanak majd, amelyek a világ és Magyarország jövőjét szolgálják. A projektekkel tovább fejleszthetik a szakemberek a gépi látást, az ipari automatizációt, illetve az önvezető járművek technológiáját. A tanszéken neurális rendszerekkel is foglalkoznak a jövőben, amely az emberi agyműködést képezi le.

 

A most átadott tanszékhez hasonló még nem létesült Magyarországon

 

A mesterséges intelligenciát is népszerűsítő tanszék nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben még több ilyen partnerség jöjjön létre, mint ami az ELTE és a Bosch között alakult ki. Ennek eredményeképp Magyarországon az ipar és a kutatás-fejlesztés még nagyobb ütemben jelenhet meg a felsőoktatásban, mint eddig.

 

Hazánkban egyébként épp 3 éve jelentették be, hogy megalakul a Mesterséges Intelligencia Koalíció, amelynek célja, hogy a mesterséges intelligencia megoldások, alkalmazások és fejlesztések területén Európa egyik legjobbjai legyünk. Az élvonalba kerülésre minden esély adott, hiszen a mostanihoz hasonló beruházások tovább erősítik a jövő technológiákat országunkban.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu