Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligencia modult fejleszt az SZTE

2023. February 10. 14:52
Mesterséges intelligencia modult fejleszt az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói újra a mesterséges intelligenciát alkalmazzák.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Magyarország egyik legfejlettebb felsőoktatási intézménye. A szegedi egyetem már régóta nagy hangsúlyt fektet a jövő technológiákra és a mesterséges intelligenciára, idén pedig már a második olyan fejlesztést indítják el, amely a mesterséges intelligencián alapul.

 

Az intézmény kutatói egy olyan szoftveres megoldást hoznak létre, amely megkönnyítheti Magyarországon a gerincgyógyászatot érintő vizsgálatokat és a pontos diagnózisok felállítását. Az innováció mérföldkőt jelenthet a hazai egészségügy fejlődésében.

 

A módszer az egészségügyet is megreformálhatja

 

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei egyébként az IFUA Horváth & Partners Kft. kutatóival, valamint a Budai Egészségközpont Kft. egészségügyi munkatársaival működnek együtt a projekt sikeressége érdekében.

 

Az innovációt körülbelül 1,2 milliárd forintból hajták végre a partnerek, fő céljuk pedig, hogy megreformálják a betegségek felismerését a gerincgyógyászatban. Ezt a célt egy olyan orvostechnikai rendszer létrehozásával kívánják végrehajtani, amelyet a mesterséges intelligencia vezérel.

 

A fejlesztés nem csak a betegségek korai felismerését teszi lehetővé, hanem javítaná a páciensek gyógyulási esélyeit, hatékonyabbá tenné a gyógyítási módokat, mindezek mellett pedig javulna az orvosok és betegek közötti kommunikációs kapcsolat, amely a jövőben a magyar egészségügy javulását eredményezheti.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu