Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligencia fejlesztésben az OTP

2022. július 13. 21:05
Mesterséges intelligencia fejlesztésben az OTP

Az OTP Bank teljes erejével azon van, hogy minél fejlettebb mesterséges intelligencia rendszert hozzon létre.

Óriási ütemben folyik az OTP Banknál a mesterséges intelligencia megoldások kifejlesztése. A kutatás-fejlesztési projekt az egyik legfőbb projektje a pénzintézetnek és hatalmas erőforrásokat biztosítanak, hogy a beruházás sikerrel járjon.

 

Az OTP Bank egy úgynevezett szuperszámítógépet fejleszt, a napokban pedig a legutolsó hiányzó láncszem és hardver is beszerzésre került, hogy megvalósuljon a projekt. A mesterséges intelligencia fejlesztés egy nyelvi beruházás is egyben, hiszen a technológiával egy új nyelvet tanítanak meg a szuperszámítógépnek.

 

Új szintre emelheti Magyarországon a mesterséges intelligenciát az OTP

 

A beruházást egyébként a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapjának (NKFIA) segítségével és támogatásával valósítja meg az OTP Bank, de az egész ország profitálhat belőle.

 

Egy olyan magyar nyelvi modell van készülőben, amely országszerte képes fellendíteni a digitális képességeket. A program képes megteremteni a feltételeket, hogy problémamentesen megtörténjen a gépi nyelvek és a természetes nyelvek közötti átjárás.

 

Ehhez fogható projekt magyar nyelven még sosem készült el, így mérföldkő lesz a megvalósulása.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu