Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligencia fejlesztés Szegeden

2023. January 23. 15:52
Mesterséges intelligencia fejlesztés Szegeden

Újabb jövő-technológiai projekt részese lett a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei és kutatói számos digitalizációt vagy mesterséges intelligenciát érintő kutatás-fejlesztési projektben vettek már részt az elmúlt években, ám a januári bejelentéseket olvasva úgy tűnik, hogy ez a szokás 2023-ban is folytatódik.

 

A szegedi felsőoktatási intézmény most a FrontEndART Kft. szakembereivel közösen vesz részt egy nagyszabású nemzetközi projekteket is érintő beruházásban, amelynek fő célja, hogy olyan mesterséges intelligencia alkalmazást hozzanak létre, amely képes automatikusan megoldani a legnagyobb kárt okozó szoftver hibákat.

 

Szegeden rengeteg olyan innováció indul, amely a jövő technológiákhoz kapcsolódik

 

A projekt egyébként az Optimal Management of Demand (OMD) nevet kapta és Magyarországon kívül még további 5 ország vesz részt az innovációban. Az innováció teljes mértékben a mesterséges intelligencián alapul.

 

A rendszer a későbbiekben a legmodernebb technológiai megoldásokkal kezeli majd az ügyfél kérelmeket. A kifejlesztett rendszer több iparágban is képes lesz hatékony megoldásokat javasolni a problémák megoldására.

 

A program az elektronikus kereskedelem, az igazságszolgáltatás, az egészségügy, a szoftverfejlesztés, illetve a fogyasztói elektronika szektorában is automatikusan tud működni és képes megmutatni a problémák forrását a valódi szakembereknek.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu