Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligencia azonosítja az életveszélyt

2022. július 18. 19:35
Mesterséges intelligencia azonosítja az életveszélyt

A stroke gyanús embereknél azonnal felismeri a pontos diagnózist egy új mesterséges intelligencia megoldás.

Rendkívül fejlett eljárást alkottak meg Magyarországon a mesterséges intelligenciának köszönhetően. Egy projekt részeként elérhetővé vált, hogy a stroke gyanús páciensek koponya CT képeit azonnal ki vizsgálja és értékelje egy mesterséges intelligencia alapon működő szoftver.

 

A programot az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) szakembereinek vezényletével valósították meg. Kétségkívül egy olyan megoldást dolgoztak ki Magyarországon, amely eddig nagyon hiányzott az egészségügyben.

 

Életeket menthet a szoftver

 

Mivel a stroke egy olyan vészhelyzeti tényező, ahol a gyorsaság létfontosságú az életben maradáshoz és a károsodás csökkentéséhez, ezért hatalmas szerepe lehet az ultramodern és nagyon gyors döntéseknek. A szoftver a lehető leggyorsabban képes eldönteni, hogy a páciensnek milyen beavatkozásra lesz szüksége, ezzel pedig életeket menthet.

 

A program célja az, hogy hazánk összes stroke centrumába elérhető legyen a szoftver. A rendszer felhő alapon működik, így egy közös szerveren könnyedén hozzáférhetnek az egészségügyi létesítmények.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu