Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Mesterséges intelligencia app debütált hazánkban

2023. April 06. 13:30
Mesterséges intelligencia app debütált hazánkban

Hazánk egyik legfejlettebb egészségügyi intézménye és egyeteme ultramodern alkalmazásokkal segíti a diagnosztikát és a gyógyítást.

Az elmúlt hónapokban egy olyan ultramodern, mesterséges intelligencia alapon működő alkalmazást tesztelt a fővárosban a Semmelweis Egyetem, amely alapjaiban változtathatja meg a bőrgyógyászatot.

 

A tesztidőszak olyannyira jól sikerült, hogy már élesben is elkezdte alkalmazni a szoftvert az egészségügyi intézmény. A szoftver több mint 700 bőrbetegséget képes felismerni csupán abból, ha egy páciens beküldi a fotót az adott bőr területről.

 

A programot az AIPDerm vállalat fejlesztette ki és annyira egyedülállónak számít, hogy Európában ilyen korszerű applikáció eddig még nem volt elérhető. Ez azt jelenti, hogy a csúcstechnológiás rendszert a kontinensen először Magyarországon kezdték el alkalmazni.

 

Európában most debütált először egy ehhez hasonló applikáció

 

A szoftvernek egyébként szolgáltatási díja van, amely jelenleg 9900 forint. Az AIPDerm úgy alakította ki az online platformot, hogy bárki feltölthessen egy vagy több képet a rendszerükbe, miután megadták a taj számukat.

 

A program teljes körűen képes felismerni a bőrbetegségeket, majd a felismerést automatikusan továbbítja egy szakorvosnak, aki végül felállítja a megerősített diagnózist.

 

Forrás: AIPDerm
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu