Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Mérnökközpontot alakítanak ki Debrecenben

2017. September 12. 11:56
Mérnökközpontot alakítanak ki Debrecenben

A Diehl Aircabin Hungary Kft. 2,76 milliárd forintos beruházás keretében mérnökközpontot alakít ki Debrecenben. A repülőgép-alkatrész gyártásával foglalkozó vállalat fejlesztését a kormány 968 millió forinttal támogatja.

A Diehl Aircabin az idén nyáron jelentette be, hogy bővíti az 565 munkavállalót foglalkoztató nyírbátori gyártóbázisát, ahol további 230 dolgozónak teremt új munkahelyet, míg a debreceni mérnökközpont 150 fővel emeli tovább a vállalat foglalkoztatottsági létszámát. A német vállalat a repülőgép-alkatrész gyártásában világpiaci első helyen áll, a világ 80 helyszínén folytat tevékenységet, és 16,5 ezer munkavállalót foglalkoztat. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentéskor hangsúlyozta, hogy a magyar-német gazdasági kapcsolatok tovább javulnak a beruházásnak köszönhetően.

 

A világ vezető repülőgép-alkatrész gyártója, Diehl Aircabin Hungary Kft. mérnökközpontot hoz létre Debrecenben

A világ vezető repülőgép-alkatrész gyártója, Diehl Aircabin Hungary Kft. mérnökközpontot hoz létre Debrecenben

 

Rainer von Borstel, a Diehl Aerosystems Division vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a nyírbátori kedvező tapasztalatok alapján és a magyar gazdaság lehetőségeivel élve döntöttek a debreceni mérnöki szolgáltató központ létrehozásáról. Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy a német cég beruházása alátámasztja a város gazdaságfejlesztési elképzeléseit, míg a szolgáltató központok mintegy 3 ezer embernek adnak munkát. Debrecen az irodapiac fejlesztésével segíti a szolgáltató központok kialakításához szükséges infrastruktúra megteremtését, a debreceni egyetem pedig biztosítja a magasan képzett munkaerőt, szakembert.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu