Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Menekültválság: Rendkívüli uniós csúcstalálkozót kellene tartani

2015. September 06. 21:36
Menekültválság: Rendkívüli uniós csúcstalálkozót kellene tartani

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek luxembourgi informális tanácskozását követően beszélt arról, milyen véleménye ütköznek migráns ügyben.


Szijjártó Péter szerint a migrációs válsággal kapcsolatban hat pontban értenek egyet az Európai Unió tagállama. Abban sincs nézeteltérés, hogy a megoldásba be kell vonni a kiindulási és tranzitországokat, hatékonyabbá kell tenni az uniós kívüli országokkal kötött, úgynevezett visszafogadási megállapodásokat, és különbséget kell tenni a menekültek és a gazdasági bevándorlók között.  A miniszterek kivétel nélkül nehéz helyzetben lévő országnak nevezték Magyarországot.  Az is elhangzott: a menekültválság miatt október elején rendkívüli uniós csúcstalálkozót kellene tartani.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter , bevándorlás, Európai Unió

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek luxembourgi informális tanácskozását követően beszélt a menekültsválságról

 

 
Szijjártó Péter leszögezte, a magyar álláspont szerint realistának kell lenni, és világossá kell tenni, hogy "nem állunk készen olyan milliók vagy akár tízmilliók befogadására, aki egy jobb élet reményében kelnek útra Európába".  Mint mondta: a legfontosabb, hogy meg kell védeni az unió külső határát, minden csak ez után következhet. A kormány arról döntött, hogy tájékoztató kampányt indít a bevándorlással kapcsolatban a kiindulási, valamint a tranzitországokban. Az információs anyagok felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar határok illegális átlépése bűncselekmény, amiért börtönbüntetés jár. A tájékoztató anyagok úgy fogalmaznak, hogy Magyarország szívesen fogad mindenkit, de a legszigorúbban jár el azokkal szemben, akik törvénytelenül próbálnak bejutni az országba.


MTI/MCOnet

Fotó: KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu