Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.06. - szombat, Norbert napja van.

Belföldi hírek

Megújult a terápiás részleg az Országos Kardiológiai Intézetben

2019. július 06. 15:35
Megújult a terápiás részleg az Országos Kardiológiai Intézetben

Átadták a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felújított felnőtt kardiológiai osztály intenzív terápiás részlegét.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta: a beruházás 380 millió forintból valósult meg, a felújításhoz szükséges forrás egy részét - 235 millió forintot - az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosította, 145 millió forintot pedig az intézet saját forrásából biztosított. A miniszter kiemelte, a GOKI fejlesztése ezzel nem áll meg, hiszen az intézet a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésének csúcsintézményeként részt fog venni a dél-pesti centrumkórház sürgősségi kardiológiai ellátásában is. Mint mondta, az intézetben az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében fejlesztik az orvosi képarchiváló rendszert, CT, MR és DSA (digitális szubtrakciós angiográf) készülékkel bővül a diagnosztikai eszközpark, de intenzív terápiás eszközöket is szereznek be.

 

Megújult a terápiás részleg az Országos Kardiológiai Intézetben

Az intenzív terápiás részlegen immár 21. századi körülmények között tudnak dolgozni

 

Andréka Péter, a kardiológiai intézet főigazgatója arról beszélt, hogy időszerű volt az intenzív terápiás részleg felújítása, mert e részleg nélkül nehezen tud megfelelni speciális ellátási feladatainak az intézet. Mint fogalmazott, a szív- és érrendszeri gyógyítás egyre inkább műtétes szakmává válik, és az évente ellátott 7200 fekvőbetegük kétharmada sürgősséggel kerül az intézetbe, és közülük 1700-an szorulnak intenzív terápiás kezelésre. Kiemelte, a munkát megkönnyít, ha 21. századi körülmények között tudnak dolgozni, és - mint mondta - a felújított részleg megfelel ezeknek az elvárásoknak. Andréka Péter beszélt arról, hogy az intézetben komoly oktatói munka is folyik, számos országból érkeznek ide orvosok tanulni, fejlődni. Bácskai János IX. kerületi polgármester arról beszélt, hogy a négy centrumkórház közül egy Ferencvárosban lesz, ami nagy öröm az itt élőknek.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu