Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Megújulhat az EU-s országok közlekedési rendszere

2021. december 06. 13:24
Megújulhat az EU-s országok közlekedési rendszere

Nagyszabású fejlesztések kezdődnek Magyarország közlekedési adatrendszerében.

Mivel 30 európai ország is úgy döntött, hogy a fejlődés érdekében egybe nyitja közlekedési adatrendszerét, így a magyar platform is komoly korszerűsítésen eshet át. Az együttműködéssel a világ legnagyobb közlekedési adatrendszere jön létre. A projektnek a NAPCORE nevet adták az országok - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 

A projektben 26 uniós tagállam - köztük Magyarország - és további 4 partnerország vesz részt. A közös együttműködés eredményeképp az országok összekapcsolják, egységessé teszik, valamint jóval átláthatóbbá alakítják a jelenleg is használatban lévő adathalmazukat.

 

A fejlesztések a közlekedést is modernizálják

 

A partnerségnek köszönhetően az összes uniós állampolgár könnyedén és rövid időn belül hozzáférhet a kontinens közlekedési adataihoz, ezáltal pedig sokkal egyszerűbben és biztonságosabban juthatnak el a kitűzött úti célig. A projekt nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a különféle trendváltó technológiák, mint például az önvezető vagy az elektromos autózás hamarabb terjedjen el a kontinensen.

 

Mivel Magyarország is részese a programnak, így a magyar platform is megújul a közeljövőben. Országunkban a projekt sikerességéért az Innovációs és Technológiai Minisztérium felel, míg a végrehajtásért a Magyar Közút. Magyarország 108 millió forinttal száll be a NAPCORE projektbe, amelynek finanszírozását az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) pályázatain elnyert összegből fedezi a minisztérium.

 

Forrás: MTI, NAPCORE
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu