Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

Megújul az országos pulmonológiai intézet

2018. January 23. 14:33
Megújul az országos pulmonológiai intézet

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője közölte: az Egészséges Budapest Program keretében teljesen megújul a következő években az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet.

A kormány döntése értelmében orvosi műszerekre és informatikai fejlesztésekre 200 millió forint, az intézet több épületének teljes rekonstrukciójára, infrastrukturális fejlesztésére 1 milliárd 84 millió forint áll rendelkezésre. A cél az, hogy az intézet főépülete a következő években 16,6 milliárd forintos költségvetésből megújuljon - közölte Gulyás Gergely. Megvalósul egy új "aktív" tömb új műtőblokkal és intenzív egységgel, amely hosszabb távon biztosíthatja az intubált lélegeztetésre, intenzív terápiás kezelésre szoruló betegek biztonságos ellátását - tette hozzá Gulyás Gergely.

 

Megújul az országos pulmonológiai intézet

Az Egészséges Budapest Program keretében teljesen megújul az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

 

A politikus megjegyezte azt is, hogy a körzethez tartozó Szent János Kórházban is teljeskörű felújítás lesz, így a térség egészségügyi fejlesztése az EBP keretében maximálisan biztosított. Kormányzati forrásokból a következő tíz évben több mint 700 milliárd forint értékben megújuljon a budapesti ellátórendszer. Az egyes ellátóhelyeket szakmai terv mentén fejlesztik: megújul két centrumkórház, egy új épül majd, 25 kórházban lesznek fejlesztések és a központi régióban megújítanak 16 szakrendelőt. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu