Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Belföldi hírek

Megújul a főváros XIV. kerületének városközpontja

2021. november 18. 13:07
Megújul a főváros XIV. kerületének városközpontja

Komoly fejlesztések kezdődnek Zuglóban, ahol a Bosnyák tér újul meg.

Zugló városközpontjának modernizálása és felújítása lesz az egyik legnagyobb fővárosi beruházási projekt a következő években. Budapest XIV. kerületének központi része mintegy 7 hektáron újul meg. A legtöbb építkezés Bosnyák-tér és a Rákos-patak között várható. A beruházás olyan mértékű, hogy 7 évet vesz igénybe, így az átadások várhatóan 2029-ben lesznek.

 

Az felújítást a Zaha Hadid Architects tervezte, a kivitelező cég pedig a Bayer Property Zrt. lesz. A kivitelező vállalat szerint a beruházás összértéke 250 milliárd forint körül mozog. A felújítás első ütemében a Bosnyák téri piac kerül felújításra, amelyre további szinteket is ráépítenek. A piac felett lesz így tehát a zuglói polgármesteri hivatal és az új zuglói rendelőintézet is.

 

A látványterv az egyik felújítandó helyszínről

 

A zuglói projektben a teljes ingatlanfejlesztési folyamatot a Bayer Property Zrt. végzi, így tehát az ő felelősségük a projektmenedzsment, az ingatlanértékesítési-, a marketing- , a pénzügyi- és a jogi támogatási tevékenység is. A generálkivitelezési cég a Bayer Construct Zrt. lesz, akik rengeteg hazai óriásberuházásban vettek már részt.

 

Az épületek tervezője a Zaha Hadid Architects építészeti és tervező iroda világiszten is nagy ismeretséggel rendelkezik, hiszen ők tervezték a BMW Központi épületét Lipcsében, a milánói CityLife városnegyedet, illetve a londoni olimpiára épített Aquatics Centert is.

 

Az új zuglói városközpontban nem csak lakóházak és irodák kapnak helyet, hiszen számos kereskedelmi és szabadidős épület kerül létrehozásra.

 

Forrás és képek: MTI, Zaha Hadid Architects
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu