Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.05. - vasárnap, Sarolta, Emese napja van.

Belföldi hírek

Megtartotta első szakmai napját a Mesterséges Intelligencia Koalíció

2019. február 14. 13:07
Megtartotta első szakmai napját a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Február 12-én megtartotta első szakmai napját a Digitális Jólét Programkeretében létrejött Mesterséges Intelligencia Koalíció.

Az MI Koalíció első szakmai napján a 150 tagszervezet által 250 delegáltnak nyílt lehetősége megbeszélni az együttműködés kereteit és aktívan megkezdeni a tartalmi munkát. Megnyitó beszédében Solymár Károly infokommunikációért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a mesterséges intelligencia az a terület lehet az 5G fejlesztések mellett, amelyben európai színtéren az elsők közé kerülhetünk. „A hazai mikro-, kis- és közepes méretű vállalkozások körében minden felmérés szerint jelentős a lemaradás a digitalizáció és az automatizálás terén. Ez komoly versenyképességi kihívást jelent, és azonnali beavatkozást igényel."

Jakab Roland, az MI Koalíció elnöke arról beszélt, a cél, hogy a mesterséges intelligencia általunk már ismert, vagy legalábbis feltételezett lehetőségei minél hamarabb eljuthassanak az emberek széles tömegeihez. Szertics Gergely, az MI Koalíció szakmai vezetője bejelentette, hogy a Koalíció hamarosan megkezdi egy ún. „MI Térkép” kialakítását, amely élménytechnológiákat és esettanulmányokat gyűjt majd össze a Koalíció tagságába tartozó kutatóintézetek és piaci szereplők részéről. 

 

Megtartotta első szakmai napját a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Az MI Koalíció célja, hogy a mesterséges inteligencia lehetőségei minél hamarabb eljuthassanak az emberek széles tömegeihez

 

A résztvevők a legfontosabb projekttémáknak az alábbiakat jelölték meg: az MI alkalmazhatósága egészségügyi intézményekben, kibervédelem MI technológia alkalmazásával, adatpolitika stratégiai javaslatok az MI-alapú innováció beindítására Magyarországon, MI Kompetencia Központ létrehozása, valamint innovatív tanulási környezetek kialakítása és a transzparencia elvének érvényesítése az MI alkalmazások használata kapcsán. A szakmai nap folyamán a hat kiválasztott projekten túl további 24 területet is beazonosítottak, amelyek mentén megkezdődik az első negyedév munkája.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu