Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Megszűnik a Klik, de a Klebelsberg név marad

2016. May 05. 12:00
Megszűnik a Klik, de a Klebelsberg név marad

Az oktatási államtitkár szerint jó név és nem kell szégyelni a Klebelsberg nevet, így mar az állami irányító központ Klebelsberg néven, de az új tankerületek még nem kaptak elnevezést. 

A javaslatuk alapján 57 tankerület jönne létre, egyenként 10 milliárdon költségvetéssel és 50-80 feladat-ellátási hellyel. Az új szervezetek amximum 40 kilométernyire lennének az iskoláktól. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megszűnése csak technikai rész, a feladatait szétosztják. a menedzsment és a nyomtatás a Könyvtárellátóhoz (Kello) kerül, a tankönyvírás, kiadás feladatai az Eszterházy Károly Főiskolához, de más felsőoktatási intézmények is részt vehetnek a munkában.

 

A Klik mellett rengeteg állami intézmény is megszűnik július elejétől

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

 

 

Az államtitkár a köznevelési kerekasztal munkájával elégedett és kitért arra is, hogy a pedagógussztrájk után tárgyalnak az érintettekkel. Arról, hogy lesz-e ismét Közoktatás-politikai Tanács, azt mondta: a kerekasztal funkcióit le fogják képezni egy rendelettel létrehozott egyeztető testületbe, ennek az elnevezése még kérdéses. Megjegyezte: a tanácsnak lényegesebben limitáltabb volt a jogköre és a résztvevők köre is szűkebb volt, mint a kerekasztalé. A szakszervezeteket az új szervezetbe is meghívják, a Tanítanék mozgalom azonban szavai szerint "nehezen megfogható", nem szakszervezet és nem fenntartó. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu