Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Megnyitották az EIB budapesti irodáját

2016. June 13. 13:00
Megnyitották az EIB budapesti irodáját

A megnyitóünnepségen beszédet mondott Orbán Vikor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, ahol bejelentették, hogy az Európai Beruházási Bank irodát nyit Budapesten.

A kormányfő beszédében kiemelte, hogy Magyarország 2010 óta olyan gazdaságpolitikát folytat, amelynek a növekedés áll a középpontjában, gazdasági növekedése most és középtávon is jóval az EU átlaga felett alakul. Hazánknál kevés jobb partnere lehet az EIB-nek, mert az ország nemcsak mondja, hogy érdekelt Európa sikerében, hanem tesz is érte - mondta a miniszterelnök.

 

Az Európai Beruházási Bank budapesti irodájának hivatalos megnyitóünnepségét a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartották

 

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy az Európai Beruházási Bankkal és Európa Tanács Fejlesztési Bankjával aláírt hitelmegállapodások olyan programok megvalósításához járunakl hozzá, mint a tanterem- és tornateremépítési program, tanuszodák építése és fejlesztése, valamint az óvodai férőhelyek számának növelését célzó beruházások.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu