Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Megnyitotta új gyárát a MetMax Europe Zrt.

2021. december 24. 11:00
Megnyitotta új gyárát a MetMax Europe Zrt.

Töltéstaván nyitotta meg legújabb üzemét a fémmegmunkálással foglalkozó MetMax Europe Zrt.

Gyáravató ünnepséget tartott a MetMax Europe Zrt. a Győr melletti Töltéstava településén, ahol 5,1 milliárd forintból építettek fel egy új üzemet. A cég 1,7 milliárd forintos állami támogatást is kapott a projekt kivitelezéséhez és 50 új munkahelyet hoztak létre a településen.

 

A cégcsoport kiemelt pozícióban lévő nemzetközi vállalatok beszállítójaként működik. A MetMax által gyártott alkatrészeket szivattyúkba és vasúti futóművekbe, valamint fékberendezésekbe kerülnek beépítésre.

 

Az új gyár

 

A gyáravatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett. A miniszter elmondta, hogy Magyarország eddigi legnagyobb adócsökkentése indul el 2022 elején, ez pedig a Magyarországon beruházó vállalatoknak óriási előny, hiszen közel 20 százalékkal kevesebb adót kell befizetniük.

 

A MetMax Europe célja, hogy Európa szerte meghatározó vállalkozássá fejlesszék magukat, főleg a nagy pontosságú és komplexitású forgácsolt eszközök, alkatrészek piacán. A cég növekedési stratégiája, hogy éves árbevételük 12-14 százalékát mindig beruházásokra fordítják.

 

Forrás: MTI, MetMax Europe
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu