Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Megnyílt a Zöld Forrás pályázat, milliókra pályázhatnak a civilek

2011. July 27. 07:55
Megnyílt a Zöld Forrás pályázat, milliókra pályázhatnak a civilek
Összesen 116,6 millió forintra pályázhatnak civil szervezetek a Vidékfejlesztési Minisztériumtól. A Zöld Forrás pályázatból egy-egy szervezet maximum 3 millió forint támogatást kaphat, a pénzt a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljainak megvalósítására kell fordítania. Ilyen például a hulladékképződés csökkentése, a környezettudatos szemlélet erősítése, az ökoszisztéma értékeinek megőrzése, vagy a kedvenc állatok okozta környezetvédelmi és természetvédelmi problémák megelőzése. - áll a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája által kiadott közleményben.
A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek a környezetvédelmi program célkitűzései, a Zöld Forrás pályázat ezt a feladatvállalást segíti. A vidékfejlesztési tárca a pályázat egyszerűsítése és gyorsítása érdekében annak előkészítésébe is bevonta a zöld civil szervezetek képviselőit. A VM célja, hogy a Zöld Forrás segítségével a hazai zöld civil szervezetek és önkénteseik minél hatékonyabban hozzájáruljanak a Kárpát-medence környezeti és természeti értékeinek megőrzéséhez.

A közleményből kitűnik, hogy a pályázati forrásból a Magyarországon bejegyzett, környezet- és természetvédelmi céllal és/vagy feladattal létrejött közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú fokozattal rendelkező társadalmi szervezet, alapítvány kaphat.
Beadási határidő: 2011. augusztus 24. 24:00.
(T.A)
forrás: (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu